Apple’ın Yeni Gözdesi iPad

Apple iPad

Apple, uzun zamandır beklenen yeni cihazı iPad’in tanıtımına başladı. Yaklaşık bir yıldır, şöyle olacak, böyle çıkacak şeklinde internet üzerinde birçok söylenti dolaşıyordu.

Açıkçası iphone kullanan biri olarak cihazın iphone’un büyütülmüş hali olduğunu söylemem mümkün. Apple bu yeni cihazında da yine dokunma olayını ön plana çıkarmış ve bence yine çok rahat kullanımı olacak bir cihaz yapmış.

Cihazın artıları ve eksileri bence neler diye bakarsak;

Öncelikle incelik, uzun pil ömrü ilk bakıştakı artıları. Ayrıca biraz önce söylediğim gibi dokunmatik kullanım zaten Apple’ın klasiği. Led ekran olması ve 9.7″ ekran büyüklüğü, hem dik hem yatay kullanılabilmesi güzel özellikler. Fiyat bakımından baktığımızda da bir Apple ürünü olarak uygun diyebileceğimiz bir fiyatı var. Tabi Türkiye satış fiyatı ne olur bilmiyorum. Diğer iyi diyebileceğim bir özellik 3G desteğinin olması.

iPad’in eksiklerine bakarsak, öncelikle kamera olmaması bence büyük eksik olmuş. Ayrıca bu cihazın iphone gibi çalışıyor olması ve bilgisayarla senkronize işlemlerinin aynı şekilde yapılması kullanım açısından kötü olmuş. Tabi cihazda usb portu olmamasıda büyük eksiklik bence.

iPad şuan için tanıtım turunda, piyasaya çıktıktan sonra bakalım bizleri neler bekliyor.

Apple iPad Apple iPad Apple iPad

Daha fazla bilgi için tanıtım videosuna göz atılabilir…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.